Македонија

Мицко вели дека Заев не е способен да биде водач , но неговите немакедонски изјави покажуваат дека и него не го бива.

 

Претседателот на организацијата за човекови права на македонците од Канада и истакнат борец за македонската кауза Бил Николов се огласи на својот Твитер профил со порака до лидерот на најголемата опозициска партија во Република Македонија. Во пораката тој вели :

Мицкоски вели дека ВМРО не било против договор со Грција. Го прашав Мицко: ќе разбереш ли некогаш дека името Македонија не е на НИТУ ЕДЕН ПОЛИТИЧАР? Мицко вели дека Заев не е способен да биде водач (точно), но неговите немакедонски изјави покажуваат дека и него не го бива.

 

Related posts

Leave a Comment