Колумни

Мишко Ливрински : ИСТИТЕ ШТО ГО ДОНЕСОА МУРТО СЕГА ГО БУТКАAТ ОД ВЛАСТ

 

Веќе неколку недели како што сме до гуша преокупирани со криминалната афера рекет, Боки тредичи и Катица Јанева. Италјаните се преокупира со нас, почна бомби да ни уфрлат за тоа што ни се случува во нашиот двор. Во исто време се интересни две работи, Прво што покрај бомбите за Боки тредичи во исто време се пуштат и бомби за Ахмети, Дуи од страна на Ел Чека; Втора работа е молкот кој што доаѓа од сите страни, молкот од меѓународната заедница од калето имаме чист молк како со нож да се пресечени, за секоја работа да делат совети се јавува, а сега ги нема никаде! кон што води сето ова? Молкот можеме да го протолкуваме како согласност на официјален Брисел за пад на квислиншката власт и нејзина замена со нова.
Ние Македонците од нашето искуство знаеме дека кога обично се случуват вакви афери се оди кон тоа да се случи нешто крупно, односно се оди кон смена на власта. Така беше во 2001 година со аферата големото уво со кои требаше да биде сменета власта на Георгиевски и ВМРО, така беше и во 2015 година со бомбите со кои беше сменета власта на Груевски. Еве го и третиот пат Рекет со кои според сите логички нешта кои до сега ги видовме ќе треба да биде сменет црпкава муртинска.
За претходните две афери, прислушкувањата и целите две афери, бомбите ги имаше правено Зоран Верушевски. Деновиве неговиот син Александар Верушевски на FACEBOOK  ни објави дека ова е почеток на крајот на новава власт. Како и признанието дека Зоран Верушевски е најмногу виновен, будала тешка што овие идиоти се на власт во Македонија! што преставува апла признание дека последната власта на Груевски беше насилно рушена  за да на власт дојде црпко и неговата квислиншка дружина.
Дали Верушевски има врска со третава афера рекет, можеме да претпоставиме, јас сум убеден дека има или барем знае нешто како и зошто се случува и која е намерата на Рекет. Лесно можеме да сватиме ако го поврземе мозаикот, тогаш можеме да разбереме и зошто бомбите за рекет се пуштат во италјански весник.
Ако се знае дека на Зоран Верушевски после аферата големото уво прибежиште му беше Италија! Во бомбите во 2015 година вмешана беше Италија и италјанската амбасада во Скопје, денес бомбите за Боки Тредичи и поврзаноста на црпкава муртинска со рекет може да ни даде слика од каде би можеле да бидат бомбите кои се пуштат во италјанскиот весник. Сето ова навистина раѓа сомнеж дека бомбите се од истиот извор, односно истиот агент кои го работеше големото уво и ги лифтеруваше бомбите во 2015 година.
Мурто си оди од власта од истите оние кои што го донесоа.Молкот на Брисел покажува само едно  дека најверојанто е постигнат консензус мурто да си замине. Да од кога им ја заврши работата за која беше поставен, промена на името и идентитетот на македонскиот народ и негово обезглавување, ова задача успешно им ја заврши. Втора работа е што западниот корумиран свет не остава живи сведоци на сцена кои подоцна ќе бидат користени тој истиот западен свет да се компромитира на јавна сцена. Останува само едно битно прашање дали мурто ќе биде заменет со нов мурто или со курто, односно со нов црпнат од неговата партија или со нова политичка гарнитура од друга партија, останува тоа допрва да го гледаме.Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.

Related posts

Leave a Comment