Колумни

МИШКО ЛИВРИНСКИ : НА ЧОВЕШТВОТО МУ СЕ ПОДГОТВУВА НОВА ОКУПАЦИЈА

 

Уште пред Американските избори, а најмногу после нив стана јасно дека короната всушност била операција за старата Американска корумпирана и фашистичка багра заедно на чело со Џо Бајден да се врати на власт. Сега е јасно зошто била создадена големата операција на корона вирусот!

Била со една причина, а тоа е рестартирање на стариот светски поредок во кои мочуриштето наречено запад со се неговите вредности  убаво си живееа. Сето тоа траеше до доаѓањето на Трамп на власт, кое не само што поттикна радикални промени во Америка, туку и  во Европа.

Иницијалната причина за операцијата на корона вирусот е всушност Трамп кој преставуваше и преставува закана за пресушување на барата од другата страна на атлантикот , а со нејзиното пресушување, пресушуваат и големите и малите мочуришта и бари од ова страна на атлантикот. Се рабира тоа со текот на времето ќе се случеше и во Македонија.
Слушам и читам како глобалофашистиве од мучириштево преку нивниот пулен Клаус Шваб ни го откриваат планот дека автократските рестрективни мерки кои сега се применуваат за време на операцијата корона вирус ќе останеле на сила и од кога ќе завршела пандемијата, тие ќе станеле наше секојдневие. Самиот Клаус Шваб ни соопшти дека короната ќе била вовед во новиот светски поредок, така фашистички и глобалистички како што тие си го замислуваат. Јас се согласувам дека треба да има нов свет, ново поимање на вреднста, а не ваков како што го замислил људакот Клаус. Второ, а кој тврди дека идниот свет ќе биде онаков како што си го замислиле људаците на барата. Тие знат ли дека реалноста не е иста како и она од пред 2015 година! Светот веќе не ист како од пред десет години или како во 90-тите години, кога светот се викаше меѓународна заедница и Америка беше единствената сила која управуваше со светот. Денес има многу проблеми и земји кои на секоја људост ќе речат стоп што правиш?.
На крај и не првпат човекот и човештвото да биле под ропство. Голем број од народите во текот на историјата биле под окупација и колку ропството и окупацијата траела? Колку траеше окупацијата на хитлер над Европа? Во првиот налед кога се создавале услови за ослободување и борба народите сами си се ослободувале од поробувачот. Преку Втората светска војна Хитлер сакаше да го пороби светот, да воспостави еден поредок „ Фашизам“за сите на чело со една раса. И денес повторно обид светот да се окупира, да се стави под власта на една белосветска групација. На човештвото му се подоготвува нова окупација „ Глобалфашизам.“ Исто како и во Втората светска војна. Кој ви вика дека и овој пат дека Фашизмот кој е болест на човештвото, бидејќи издигнува една нација ( Раса) за сметка на друга, дека нема да биде победен. Би требало да бидме људи дека човекот или човештвото( нормалниот свет) би отишло до таму за да дозволи глобалфашизмот да стане дел од неговото секојдневие.
Клучна поента за операијата корона вирус, всушност е Доналд Трамп со неговите потези против мочуриштето, особено после тужбата поднесена ова зима против сите жители на мочуриштето. Токму од тој агол на гледње доаѓаме до главната цел која е на операцијата корона вирус, а тоа е враќањето на стариот систем и вреднување на нови аристократски методи на владење кои за време на ова корона вирус одлично си ги испробуваат.Чим ви ја одземат слободата, правото на мисла, ве тераат да се покорувате на некој, на нешто, самото таа ви кажува дека вие не сте повеќе слободна особа, туку роб. Сето ова како што гледате вешто се пробува за време на ова корона операција, самото тоа ни покажува дека светото е пред вовед во една окупација.
Да се вратиме ние кај нас во нашата окупирана Македонија. Гледам цела недела глобалофашистичкава барага на чело со муртинецов па се надоле биле изненадени од барањата на Бугарија за тоа да си го продадеме јазикот и историјата и да постанеме Бугари. Па тоа сите го знаевме дека со името иде курбан и идентитетот и јазикот, историјата. Фактички со ова падна во вода нивната теза кој ја пласираа дека со промена на името идентитетот и јазикот не се менуваат. Александар Чомовски не убедуваше дека народот е спремен да се откаже од името, но не од идентитето и историјата. Сега истиов новинар никаде го нема! Секако зошто излезе дека не е во право дека името е сврзано за идентитето и јазикот. Лавината од неделниве случувања со Бугарија гледам дека покрена и да се јави бившиот кормилар на СДС Бранко Црвенковски како загрижен за ситуацијава во Македонија. Не дека е загрижен за Македонија, не дека му е гајле за Македонија, туку одлично му се виде ситуацијава за пресметка или прерачун на Црвенковски со кланот на заев. Црвенквски да беше згрижен и да ја сакаше Македонија немаше да дозволи плачкање и приватизација на се што беше на народот, војна и потпишување на бесрамен рамковен договор, територијална поделба на Македонија, шарена револуција, Бугарски договор, Тиранска платформа, Преспански договор, сето тоа се случуваше пред негови очи во некои настани дирекно учествуваше со негов директен благослов, така да приказните дека бил загрижен за Македонија нека оди и нека ги продава на некој друг не на Македонскиот народ.

Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.

Loading...

Related posts

Leave a Comment