Колумни

МИШКО ЛИВРИНСКИ : НЕШТО СМРДИ

НЕШТО СМРДИ 

Веќе месец дена како е крената паника и хистерија за еден обичен вирус, пандемија корона, ковид 19. Јас во моите 32 години не паметам дека за некоја болест, пандемија се кренала ваква хистерија и паника. Па секаде во свет се прогласи вонредна состојба, па така и кај нас.

Мое видување за пандемијата наречена корона e дека на сите им одговара a не само на глобалфашистите. На едни за моќ и остварување на профит, на други за контрола и заробување на умот. Ние овдека се утепавме од пишување и зборување  дека Кина е нападната од МИ6, но јас лично не чув некој кинески политичар, некој од владата, преседателот да се крене и да каже дека навистина се нападнати, во биолошика војна се! Си молчат! Им  одговара! Информаците кажуваат дека Кина до сега заработила 20 милјарди долари од самата криза и покрај тоа таа повратила околу 30% од сопствениот монопол. Кина успешно ги повратила акците на своите компани во самата Кина кои биле во сопственост на западно европските и американски акционери. Кога започна кризата со короната западноевропските и американските акционери ги продадоа акците и сега сопственоста на тие компани е во целос на Кина и на тој начин кинеската валута и златните резерви се сочувани. Одлична операција за глупавите западно европски глобалисти.
Паниката која што се шири во светот наречена корона! Не е случајна ! Зад неа нешто се крие! Нешто смрди. Она што го сакат “глобалистите “ Зад ова наметната пандемија е креирање хаос, паника, безндадежност која ќе доведе до човечка ранливост и тогаш народот станува лесен плен  за манипулација. Групацијата билдерберг уште во педесетите години кога таа беше создадена во нивната програма стои дека креирањето на паника и страв кај луѓето иде во нивна корист, на тој начин лесно можат да владеат со луѓето со нивната психа.
Така, билдерберг групацијава, глобалистиве или светската влада во сенка, донесе програма наречена АГЕНДА ИД 2020. Одлуката за ова агенда беше донесена во јануари 2020 на светскиот економски форум во Давос. Учесници во ова агенда се Бил Гејтс, ГАБИ  ( Здружение на фарамцевски производи што промовират вакцинирање) Рокфелер, Ротшилд и Морган кои се зад одлуката за имплеметација на АГЕНДАТА ИД 2020.
АГЕНЕДАТА ИД  2020 се состои од вакцинација на популацијата  под полициска контрола или видео надзор. Оние што ќе одбиват ќе бидат казнети или присилно  вакцинирани. Она што е најстрашно, а кое се крие од луѓето е тоа што вакцината во себе содржи нано чип кои им е потребен за контрола на умовите на луѓето. Целта е да се креира дигитален идентитет на луѓето. Ципот би ги содржел сите податоци за вас!Дури и преку него ќе може да се наплаќа! Со притискање на еднокопче ќе можат да ве усмртата. Чипот покрај личните податоци за вас, ги вклучува и банкарските сметки, па така, вашите пари можат да бидат блокирани или одземени – Како „ Санација“ за лошто однесување против господарите.
Бил Гејтс е еден од глобалните застапници за вакцинација на сите луѓе на светот. Исто така е поборник за намалување на популацијата. Намалување на попоулацијата е една од глобалните цели на елитите Рокфелер, Ротшилд, Морган. Целта е помалку луѓе да може да живееат подолго со намалените и ограничени ресурси на планетата земја. Депопулацијата беше пропагирана уште во шесетите и седумдесетите години од страна на Хенри Кисинџер  како секретар за надворешни работи на администрацијата на Никсон и еден од креаторите на американската надворешна политика. Тој денес е потпарол на Рокфелер и нивното „ Здружение Билдерберг“. Една од целите на билдерберг од секогаш била депопулација и дехуманизација на човештвото.
Ид  2020 преставува сојуз на јавни и приватни партнери, вклучително и агенции на ООН и граѓанското општество. Преставува електронска програма за лична карта која користи генерализирана вакцинација како платформа за дигитален идентитет. Програмата опфаќа постојан систем за регистрација на раѓање на новороденчиња  и за вакцинирање за да им се овозможи на новороденчињата да се покрене  постојан биометриски поврзан дигитален идентитет. Носители на овој проект се ГАВИ, глобалната алијанса за вакцинација и имунизација кои се идентификуват како глобално здраствено партнерство на јавни и приватни здраствени организации посветени на „ Имунизација на сите.“ ГАВИ е подржано од светската здраствена организација, нејзини глобални партнери и спонзори се фармацевските индустрии.
Сојузот ИД 2020  на самитот во септември 2019 година  во Њујорк насловен како „ Подигнување на добар предизвик за лична карта“ одлучи да ја започне својата програма во 2020 година. Се планира најнапред нивната програма за дигитален идентитет да биде тестирана од страна на владата од Бангладеш.
Еве за тоа што кажува Анри Чауд советник во владата на Бангладеш „  Ние спроведуваме напреден пристап кон дигиталниот идентитет што им овозможува на лицата да ги контролират своите лични информации, а сепак да ги градат постојаните систем и програми. Владата на Бангладеш признава дека дизајнот на системот за дигитален идентитет носи далекуслужни импликации за пристапот на поединците до услугите и средствата за живот и ние едвај чекаме да го поставиме овој систем.“
Тоа е нашата претпоставка зошто е крената хистеријата и паниката кај населението во светот, за да се вакцинират без да прашуваат. Кога ќе се всади страв кај луѓето, тогаш тој не ни мисли, не ни прашува само слуша загрижено што друг ќе му каже.Очајнички глобалистиве со последни сили се обидуваат да воспостават контрола врз умот на секои човек за да се вратат на власт. Во последните години ништо не им успева. Не им успеа ТИП, ТИСА, транспацифичките и трансатланските договори со кои светот требаше да се ограби, односно да се приватизира на десет  големи корпорации да стане сопственост. И сега ја осмислија операцијата корона вирус како последна шанса за да се вратат.
Секако, пандемијата ќе има и економски последици врз светот, тоа и го посакуваат да ја втурнат Европа во економска криза и рецесија. Кина како што пишавме погоре се извлече, лесно ќе си пројде. Но, Европа најверојатно ќе биде фрлена на колена! Тоа што ја чека Европа е осиромашување, кризи и рецесии за да банкарско-корпоративниот систем да може да профитира од настанатата ситуација. На грбот на народите на Европа.
Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.
Image result for мишко ливрински

Related posts

1 comment

DLM 21/03/2020 at 10:34

Мишко овој пат го грешиш!
Како прво, вирусот и заразата не се така безазелни како што си напишал туку се вистинска закана за секого.
Не потценувај така сериозна закана со тоа не им олеснуваш на потенцијалните жртви туку само им одмогнуваш.

Што се однесува до паниката и сеењето на страв, да тоа некој смислено и системски го пласира, па дозволи секој да си има своја агенда. Стравот кој се всади ќе се искористи од веќе добро позиционирани психопати за исполнување на целите кои и да се.
нпр. нашите Северџгани ваквата ситуација ја користат за дистракција да се подзаборави нивното велепредавтство и да го продолжат проектот Северџистан, и можам да речам дека им успева, тие мајчините изроди си воведоа и вонредна состојба наместо кризна состојба или карантини за одредени населени места и подрачја тие цела држава ја ставија во вонредна состојба, очигледно е дека сакаат стравот да го искористат за нивни политички цели а здравјето на луѓето им е на последно место ако воопшто им е тоа некаква грижа.

Инаку Мишко оди и прочитај го последниот текст од нашиот Пепе “China locked in hybrid war with US” и там че најдеш интересни информации со потврда за истите па нема да правиш пропусти, …..Мишкооо време е на народецот да му се рече дека светот од сега ќе го сметаме до и после короната, дека се смени од корен, дека ништо повеќе не е исто и нема да биде исто, дека е време да се подготвиме за тоа што ни се спрема, …………………………..

Reply

Leave a Comment