Колумни

Мишко Ливрински : ТЕРОРИЗАМ НАРЕЧЕН ЧОВЕКОВИ ПРАВА

 

Во ерата на последната декада на човештвото сведоци сме дека секојдневно светот само се грижи за некои човекови права. Ту права на жена! права на хомосексуалци! права на манијаци! права на педофили и веќе незнам на што. Во следниве фази можам да очекувам право да добијат убијците, психопатите па нивната работа слободно да си ја легализират. Не знам што чекат зошто се уште права немат добиено да речеме кокошките, свињата, рибата, не знам за змијата најверојатно и таа ќе добие право на слободен лов на луѓе. Па како ќе ни биде тогаш кога ќе треба да ја прашуваме кокошката дали смеме да ги користиме нејзините јајца во исхраната, свињата дали ќе смеме да ја јадеме. По што нели тоа ќе биде нивно право.

Помалку или повеќе ова нивна игра со човековите права, нас не потсеќа на она игра што многу одамна Луцифер ја играл на небото. Се разбира овој префинет ангел грижејќи се во наводници за правата на ангелите кој се разбира бил загрижен, бидејќи според неговата логика тие биле угнетувни од страна на бога, па затоа Луцифер дошал како голем демократ и ослободител кој решил да се бунтува против бога и да ги ослободи ангелите од теророт на бога и да се бори за нивните права и слободи и така настанала војната.
Нема што денешнава слика на светов е речиси иста како и пред илјадници години на небото од каде тероризамот човекови права, односно борбата за права и слободи започнала.стратегија на теоризамот чоекови права ни помалку ни повеќе, ами стратегијава да била манџа која излегла од кујната на луцифер. Еве во што се состои нивната стратегија.
Прво, примена на старото правило „ Завади па владеј“ прв кој го употребил ова правило токму бил луцифер на небото, кога со себе понел една третина од ангелите, херуфимите, серафимите. Тоа се случило токму преку овој принцип, раскарај, раздели, сврти еден против друг, па завлади бре! И на земјава илајдници години не утепа со ова луциферово правило, цела азија и африка, а веќе и планетава земја ја рскурца со ова правило „Завади па владај“, светов уште не може да се врати во нормала од ова правило.
Второ, човекови права, слободи и демократија, во име на овие три работи денес сите војни и битки по планетава се водат. Но тоа е стара и древна метода на луцифер. Луцифер уште додека бил на небото, својот бунт против господ бог, го започнал во име на ангелските слободи и права, не дека на ѓубрево луцифер му било важно што ќе се случи со ангелите, туку искористувај ќи ги слободите и правата на ангелите сакал за себе да си обезбеди власт и престол. Истото е и на земјава , овие денес кои се борат за човековите права, слободи, демократија ами со бомби не дека им е гајле за живите луѓе, тие им се најмалку битни и нивните права и слободи, се работи за профит, власт, пари,ресурси, нафта, никел, барут, јаглен, ефтина работна сила и сл.
Трета точка во стратегијава е лагата. Со низа лаги како и луцифер кога ги излажал адам и ева, кога ќе каснат од дрвото на познавање на злото и доброто, ќе им биде поубаво, па така и нашиве луциферисти не лажат ако повеќе нема да имаме семејство, брак, црква, бога, религија, држава, нација, односно колективните заедници, ако си ја смениме сексуалната орентација, го смениме полот и бојата на кожата, ќе бидеме посреќни од тоа што вчера сме биле. Па тоа е нивиот европски идентитет кои сакат луциферистиве да ни го скоцкат, да направат од маж жена, од жена маж, од деца робови, од бели црнци, од црниц бели и.т.н.  Како што Исаија во четринаесета глава, ги запишал збоовите на луцифер,парафразирани ќе ги кажеме „ ќе се издигнам на крајниот север и ќе си изградам свој престол и царство.“ е токму вака сака да изгледа неговото царство, по што нели вака како што изгледа човештвото е по лик на бога, а тоа на луцифер и луциферистиве не им одговоара. На крај не дека човештвото би изгледало поубаво така како што луциферистиве го замислуват, тука се работи за општа белосветска мафијаша, позади која се кријат профитерите на белосветските корпорации на ротшилд, рокфелер, морганови и други. Бидејќи кога ќе нема нација, национални лидери, односно колективни идентитети, суверени држави, тогаш ќе нема кои да се грижи за националните добра на народите, е тогаш е време за плачка на бандитиве.
Денес НАТО стана најголемиот чувар и борец за човековите права, НАТО  се грижи и згрижи за правата на Сиријците, Либијците, Ирачаните, Украинците,Европејците, да не зборувам за правата на народите на балканов, Србите, Хрватите, Босанците, на крај НАТО се погрижи за правата и на нас Македонците, па во име на човековите права ние Македонците треба да се откажеме од своето постоење.
Западот одлично ја користи стратегијата човекови праваза да прави крш врз светот. Таа стратегија ја користи како повод за неговите интервенции на исток. Па така НАТО ја нападна Сирија, Иран, Ирак, Либија и сите останати земји поради човековите права, поради правата на жените и децата НАТО воено интревенираше во овие земји, а денес не дека тие народи имат повеќе права и слободи од што претходно имале, ами и тие што претходно ги имале ги изгубиле. Стратегијата човекови права е запишана уште во анализите на Збигњев Бежижински во неговата книга „ Големта Шаховска Табла“ каде што тој кажува дека западот ќе ги користи човековите права како повод за интервенции по светот.
Проблемот не е во човековите права, тие како такви се универзални и му се дадени на човекот како живо суштество. Ако јас имам право на живот тогаш сите луѓе на планетва земја имат право на живот. Проблемот со човековите права е во тоа што нивната импементација зависи од социјалните, економското и политичкото ниво на развој на која се наоѓа една држава. Но тоа не сме да се користи како повод за НАТО интервенците.
Пред извесно време можевме да го видиме хелсиншкиот комитет на чело со Уранија Пирковска како се грижи за човековите права, па така му замерила на црпково Заев што го употребил зброт „ Педер“, иначе истава дама можевме претходно да ја видиме како борец за правото на абортус, односн смрт на фетусот, без да му се даде на истиот право на живот. Дотичната госпоѓа никаде ја нема  да се бори за правото на Македонецот на самоопределување, како што гледаме на Македонецот му се забранува правото на самоопределување. Секако на неа не и смета прекрстувањето на нејзиниот народ и оневозможувајќи му го правото на самоопределување  од кое извират човековите права и слободи. Тоа тие тој концепт наречен човекови права и слободи кој слободно може да се нарече тероризам.
Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.

Related posts

Leave a Comment