Соопштенија

Мкомитет : Македонски Марш Против Двојазичноста

Македонски Марш Против Двојазичноста

Недела, 01 март 2020 

Собирно место на “Македонски марш против наметнатата двојазичност во Скопје

“Македонски марш против наметнатата двојазичност во Скопје, Република Македонија”. Побаруваме – Македонскиот јазик за единствен службен јазик во република Македонија. Сите организации што ќе се придружат можат да влезат во коалицијата Мкомитет. Побаруваме од институциите ( опции) :

1. Укинувањето на новиот закон за јазиците.

2. Разгледување на уставноста на законот пред Уставен суд.

3. Трета опција – Референдум за укинување на законот за јазиците.

Коалиција Манапо

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!