Свет

Можна соработка меѓу Русија и САД

Trump, Putin Issue Rare Joint Statement Invoking Struggle Against ...

Русија и САД ја разгледуваат можноста за соработка во врска со пандемијата на коронавирус, изјави Сергеј Рјабков, рускиот заменик министер за надворешни работи, за ТАСС.

Москва и Вашингтон наскоро би можеле да започнат со меѓусебна соработка и поддршка со цел борба против коронавирусот, а во тек се разговори по овие теми.

„Прашања за помош и соработка во рамките на специјалните агенции од оваа област се на агендата на нашиот дијалог“, рече Рјабков.

Related posts

Leave a Comment