Свет

Москва: Во Запорожје постојат најмалку три био-лаборатории за биолошко оружје спонзорирани од западот

лабораторија, ковид, корона, омикрон, делта, сој, флурон

МОСКВА – На територијата на регионалниот урбан центар Запорожје, кој е под контрола на украинската армија, има најмалку три биолошки лаборатории, а сите овие објекти се добро чувани, предупреди денеска член на главниот совет на воено-цивилната администрација. на Запорожје Владимир Рогов.

Рогов рече дека претходно во тие објекти биле спроведени мерки за евакуација, при што експерти од Западот го напуштиле градот.

“Знаеме дека таму се спроведуваат мерки за евакуација од почетокот на специјалната воена операција. Нивниот персонал – државјани на некои западни земји, главно од САД, отишле и одзеле голема количина опрема. Обезбедувањето не е повлечено”, изјави Рогов за Тасс.

Во документот во кој репортерот на руската агенција имал увид се наведува дека по наредба на кабинетот на претседателот Володимир Зеленски, лица од Главниот архив на украинското Министерство за одбрана итно уништиле лични досиеја на украински истражувачки и воен персонал, како и како претставници на американските воени биолошки лаборатории.

Во документот се наведува дека Главниот воен архив во склад со инструкции добиени од Кабинетот на претседателот задолжен за итно отстранување на лични досиеја на воен персонал, експерти и други вработени во Украинскиот центар за јавно здравје, Институтот за чума Мечников и Институтот на Житомирскиот Лабораториски транспортен центар, кои соработуваа и работеа со претставници на САД воени биолошки лаборатории Метабиота и Бателе.

Претходно, портпаролот на руското Министерство за одбрана Игор Конашенков предупреди дека за време на војната во Украина, руските сили наишле на докази кои потврдуваат дека режимот во Киев „итно ги исчистил трагите од воено-биолошката програма што ја спроведува во Украина, финансирана од Министерството за одбрана на САД. “

Според Конашенков, персоналот на овие украински лаборатории, за кои тој тврди дека ги води Пентагон, потврдил дека на 24 февруари била издадена наредба за итно отстранување на многу опасни патогени, како што се чума, антракс, туларемија, колера и други смртоносни. болести.

Related posts

Leave a Comment