ФБ Статуси

МПЦ-ПРЕДАВНИЦИТЕ-ХИПОКРИТИ – ФБ Статус -Јован Кукузел

 

МПЦ-ПРЕДАВНИЦИТЕ-ХИПОКРИТИ………..Еј агентурата џандарска облечена у мантии и митри на главите ги немаше никаде кога зимото се мењаше името на земјата..Се криеја, чутеа..Стефчо и Наум-влаот лапнаа тогаш град. маркици пред Холидеј -ин, и мудро чутеа..Сега ќе штрајкувале против ЛГБТ..а забораваат да погледаат во своите редови и да видат колкумина претставници скриени од ЛГБТ имаат дури во синодот..Да не зборам за пониските ешалони..Качавенда може вода да им носи на нашите распутини-перверзници-гејови-би-секс и други такви створови..Ама ДБК-МВР им ги штитеше и денес им ги штити разно-разните пикантерии вакви или онакви да не излезат у јавност…Децении така..За криминалот со СДСМ-Хунтата поврзан претежно преку духовникот на Заеб и бизнис партнер Наумчо ич да не коментирам..И децата во Струмица тоа го знаат..Приоритет на МПЦ-ОА им бил протест против Парадата..Од толку гладни, бездомници, социјални случаи по земјата, раселени лица, сираци, вдовици, самохрани мајки, наместо да излезат на терен по градовите и да започнат да отвараат народни кујни, да се поврзат со фирмите прехранбени и така имаат врски со стопансвениците, па по примерот на Каритас да издејствуваат од дисконтите-фирмите-пекарите-рестораните-кафеаните-пицериите, прехранбените продукти наместо во депонии да ги фрлаат и да ранат кучиња-скитници нека ги дадат на гладниот македонски народ што брка по контејнери..За тоа МПЦ-ОА нема време и средства, а има време да се шета со плаени автобуси да штрајкува сега на оваа вручина.
Понатаму мисионерско-духовна дејност да врши, а не само да трчаат по гробиштата и обреди да земаат давачки од народот..Просвета треба духовна на овој народ, бесплатна зашто црните хроники по веб-порталите се полни со разни суевирија, адети, пагански обичаи, самоубиства, чедоморства, абортуси, деликвенции, таткоубиства, семејни насилства, педофилија, инцести, разврат невиден на векот итн итн…Од толку работи за работење господата тастери -нелустрирани облечени у мантии се фатиле за ЛГБТ..
И потоа се чудиме што ниедна помесна црква не ја признава МПЦ-ОА..Има и зошто..Заборавив да споменам поврзаноста на црковниот клир со разни предавници од политичарите северџански од типот на Бубчо-Љубе,Оливер Спасовски, Мицкоски, Груевски., Влатко Ѓорчев и други такви веле-предавници национални..
МПЦ-ОА мора да разбере дека довно се прочитани од народните маси. и не треба да се кријат врз лажната побожност и парадна религиозност и митологизација..Времето ве откри господо не-духовници..во вистинското светло..и слика какви сте..Нема потреба од протести и други парадни штуротии..

 

 

Related posts

Leave a Comment