Колумни

МУРТО ЌЕ СЕ МЕНУВА ЗА КУРТО – Колумна на Мишко Ливрински

 

Од кога им ја заврши работата за која беше донесен на власт Црпко и компанија, промена на името и бришење на Македонскиот народ од кратата на постоечките народи, Црпко ќе биде сменет. Тоа е логично за западната политика која во своето дејствување не остава живи сведоци кои ќе сведочат за нејзината расипана и моструозна политика.Тоа претходно го гледавме со Садам Хусеим, Бил Ладен, Башар Ел Асад, Хомнеи и др. Истата судбина ги чека и нашите. Очигледно е дека последните настани и случувања кои ја брануваат македонската јавност не се случајни. На големиот планер -глобалистите кои се одговорни за се што досега се случило во Македонија и што се случува со македонскиот народ во последните дваесетина години, оние кои сакат да му го избришат идентитетот на македонскиот народ и да го остават без држава, истите тие кои на власт ја донесоа црпкава Заев и компанија, на еднаш истите тие по се изгледа се решија мурто да го менуват за курто. Аферата Рекет го потврдува тврдењето дека мурто ќе биде заменет со курто. Отварањето на рекет со боки 13 во кои има една чудна работа како е можно моќници како Орце Камчев и слични на него да дозволата да бидат рекетирани токму од некои како Боки 13, Чудна работа! Се разбира дека здравиот разум кажува спротивно дека зад случајот рекет стојат некои многу помоќни луѓе, некои од власта ако не и самиот црпко Заев. Чудесна работа е Орце Камчев да има страв и да дозволи да биде рекетиран од некои како Боки 13, да оној Камчев кој е под дирекна заштита на Бугарија, да не речам под заштита на Цијашот Бојко Борисов. Тоа пак ни ја открива врската Камчев- Борисов и затоа од каде произлегува нивната моќ. Станува јасно дека некои донел одлука мурто да го менува за курто. Ако можеме да приметиме и калето молчи што е добар знак дека одлуката е донесена! Рушењето на муртинско-фашистичката власт е веќе донесена. За да работите да изгледат појасни можеме да приметиме дека и ДУИ е напданата преку ел чека! Ел чека ни го откри вистинскиот идентитете на Али Ахмети, Удбашот со кодното име Ацо Антиќ. Преку Ел чека му се испраќа порака на Ахмети и на неговата дружина дека газдите наскоро ќе ги менуват, после дваесет години во албанскиот блок конечно ќе настанат промени. Настаните и случувањата кои во моментов се случуват не се случајни за здравиот разум и чистата логика тие си имат свои објаснувања. Од кога им ја заврши работата за која беше донесен на власт Црпко и компанија, промена на името и бришење на Македонскиот народ од кратата на постоечките народи, Црпко ќе биде сменет. Тоа е логично за западната политика која во своето дејствување не остава живи сведоци кои ќе сведочат за нејзината расипана и моструозна политика.Тоа претходно го гледавме со Садам Хусеим, Бил Ладен, Башар Ел Асад, Хомнеи и др. Истата судбина ги чека и нашите. И додека газдите одлучиле да го менуват Мурто за Курто. За тоа време што прави курто? Ништо само ја продолжува играта со мантрата „ Ние сме за ЕУ и НАТО.“ Како што и досега му асистентира на Заев со играта налути се човече, па така и овој пат. Бидејќи и курто , односно ДСПНЕ се докажани курсисти и подржувачи на евроатлантскиот светоглед, дури и со водушеввуање го поздравија доаѓањето на новиот американски амбасадор. Со ваква политика тешко дека курто ќе издвои победа на следниве парламентарни избори. Со евроатланска програма и со барање за економски реформи, судски и незнам што, а немат визија ниту пак одговор што ќе прават со суштинските прашања кои се важни за опстанокот на Македонија и на Македонскиот народ како што се: 1. Дали ќе го поништат преспанскиот договор и дали ќе ја вратат државата на позицијата на која таа се наоѓаше пред потпишување на договорот? 2. Дали ќе го сменат евроатланскиот курс и него ќе го заменат со неутралност? 3. Дали кога би дошле на следниве парламентарни избори би организирале народно собрание, односно нов АСНОМ, со што старата република која веќе гние би умрела, а на негово место ќе се роди нова република. 4. Дали ќе го раскинат рамковниот и пржинскиот договор кои договори се потпишани под меѓународен притисок под уцени и закани, а кои немат основа да бидат вградени во македонската политика, дали ДСПНЕ ќе подржи и ќе биде инцијатор за поништување на овие договори, чиј нејзини преставници зема учество во нивно потпишување. Мислам дека од Курто неможе да се очекуват радикални промени. Курто како и Мурто убаво во текот на изминативе 30 тина години си животареше во политичкиот систем на државава и зошто сега тој истиот да го менува кои им овозможуваше убав живот сите овие години. По се е очигледно дека нема да има промени кај курто, народот сам ќе ја направи таа промена. Курто ќе оди на следните парламентарни избори во фиктивната и непостоечката држава Северна со своето членстово кој е граѓанин на Македонија и како партија ДСПНЕ е регистрирана во Македонија и се декларира дека има Македонска идеологија, и сега таа оди на избори за во друга непостоечка држава СЕВЕРНА и сто и нејзинито членоство ќе гласа за партија која е регистирирана во Македонија а која ќе оди на избори во непостоечка држава Северна, од ова поголемо признание и од претходните преседателски избори здравје боже! со тоа тие самите си ДСПНЕ, односно курто си признават дека тие само ќе ја продолжат политиката на Мурто.

Мишко Македонски Ливрински, Скопје, Македонија.

 

 

Related posts

Leave a Comment