Свет

Награда од милион долари за докази за кражба на гласовите : Понуда од Тексас

Гласање на претседателските избори во САД

Ден Патрик, заменик гувернерот на Тексас, кој е исто така познат телевизиски водител, понуди награда од еден милион долари за луѓето кои ќе достават докази за кражба на американските претседателски избори.

Патрик рече дека основал награден фонд за „да ги охрабри и награди луѓето да се појават и да ги поддржат напорите на Доналд Трамп да открие изборни измами“.

Секое лице кое обезбедува докази за кои некој ќе биде осуден, може да смета на најмалку 25.000 УСД .

„Ги поддржувам напорите на претседателот Трамп да идентификува кражба на изборите на претседателските избори и неговата посветеност да го преброи секое законско гласање и да го дисквалификува нелегалното“, рече Патрик.

Републиканскиот политичар додава дека истрагата за изборните нерегуларности е „неопходна за да се зачува демократијата и довербата во идните избори“.

Трамп лично му честиташе на Патрик за овој потег на Твитер.

Додека повеќето американски медиуми веќе го прогласија демократскиот кандидат Џо Бајден за победник на изборите, Доналд Трамп и неговиот тим не го признаваат тоа и покренаа правни активности во многу клучни земји со цел да докажат изборни измами

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!