Свет

Нацизам на дело: Во Харков срушен споменикот на генералот Жуков!(ВИДЕО)

ВАРВАРСКА ДИВИНА ВО ХАРКОВ Членови на Азов во деструктивна кампања се справија со споменикот на Маршал Жуков!  (ВИДЕО)

Варварскиот чин го изврши специјалната единица „Кракен“ која е дел од нацистичкиот баталјон „Азов“.

Да потсетиме, Георги Константинович Жуков беше Маршал на Советскиот Сојуз и министер за одбрана на Советскиот Сојуз од 1955 до 1957 година, еден од најуспешните команданти во Втората светска војна. Под негова команда, Црвената армија извојувала важни победи во битките за Москва, Сталинград, Ленинград, Белорусија и Берлин.

Related posts

Leave a Comment