Свет

Нацистите од батаљонот „АЗОВ“ се пресоблекуваат како цивили и бегаат од Мариупол! Тетоважите со свастики и нацистички симболи ги издаваат кај Русите!

Other Post - AZOV Nazis or Not ? | MilitaryImages.Net

Припадниците на украинскиот нацистички полк „Азов“ чии борци беа кривично гонети во Русија, редовно се обидуваат да избегаат од Мариупол во цивилна облека, но ги издаваат тетоважите со свастики и други нацистички симболи, изјави водачот на ДНР Денис Пушилин.

– Ги забележуваме обидите на милитантите да се облечат во цивилна облека и да избегаат. Не секогаш успеваат. Идентификувавме голем број случаи. Тие се обидуваат да се маскираат во обични цивили, но по правило ги издава грешка што ја направиле без да размислуваат за иднината – многу од нив имаат тетоважи со свастики и други нацистички симболи.

Некои дури се обидуваат да ги отсечат со нож пред да се обидат да се преселат на безбедно место, изјави Пушилин за Канал 1.

Специјалната операција на руските вооружени сили во Украина започна на 24 февруари. Според американските медиуми, се очекува претседателот на САД, Џозеф Бајден, да објави нова одлука на американската администрација за испраќање воена помош за Украина во вредност од една милијарда долари.

Во меѓувреме, руските трупи ја презедоа контролата врз Бердјанск. Од друга страна, украинските сили продолжија да користат ракетни фрлачи „Point-U“ во градовите Донбас, а во тие напади имаше убиени и повредени, меѓу кои и деца.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!