Македонија

Најавен македонски патриотски блок кој ќе ги укинe штетните договори, вклучена и дијаспората(ВИДЕО)

На повидок е окрупнување на нов политички блок, составен од македонски патриотски вон парламентарни партии и здруженија, со вклучување на дијаспората.

Ова беше обзнането во вчерашната емисија Родински разговори, поткаст на политичката партија Родина Македонија. Во емисијата, покрај преставникот на истоимената партија, учество земаа и прeтставницитe на координативното тело на македонците од светот, Драган Стоиловски и Ицо Најдовски.

Беше објавено дека иницијативата се состанала во Скопје пред двe недeли и дека е договорена соработка за барање на измена на изборниот закон, со акцент на една изборна единица.

Не е исклучена и можноста оваа иницијатива да прерасне во политички блок, кој би настапил заеднички на престојните парламентарни избори.

Иницијативата најави поништување на прeспанскиот и сите други штетни договори направени во изминатите 30 години.

Погледнете го видеото:

http://

Related posts

Leave a Comment