Свет

Низ Хрватска се апсат противниците на ковид мерките.Уапсени Марко Францишковиќ и неговиот тимот под обвинение за тероризам!

Марко Францишковиќ

 

Во текот на денешниот и наредните денови ќе се вршат доказни дејствија за претрес на објекти, возила и друга опрема значајна за ова истражување, заклучуваат од Управата на полицијата.

Ова е класично демонстрирање на сила и оквалификување на сите противници на фашистичките мерки, за терористи. Хрватска веќе влегува во дистописко сценарио од романите на Орвел и Хаксли и се повеќе наликува на нацистичка Германија од 1941 година. Дали вакви црни сценарија не очекуваат и нас останува да видиме.

Related posts

Leave a Comment