Свет

Никита Михалков: Странските платеници во Азовстал се најголемата причина за нервозата во Киев

Celebrul regizor Nikita Mihalkov se întreabă: ”Pentru cine este convenabilă  criza pe care o traversăm acum? În buzunarul cui este statul?” (II) Omul  viitorului riscă să-și piardă sufletul în urma dependenței de

Рускиот режисер Никита Михалков ги објасни мотивите на украинското раководство кое им забрани на милитантите од Азов да го положат оружјето.

Никита Михалков во својата авторска програма „Бесогон“ се фокусираше на британскиот државјанин Ејден Ајслин.Ова име неодамна се појави во различни медиуми во врска со настаните во Украина.

Според режисерот, Ајслин е јасен пример за типична борба на странските платеници на страната на режимот во Киев.

Не криејќи дека отишол во странска земја да убива луѓе без никаква правна основа, Британецот штом бил фатен радикално ја променил реториката. Изјавите за неговото неучество во воените дејствија предизвикуваат големи сомнежи кај Михалков.

„На неговото тело има апсолутно прецизен професионален белег. Калус (задебелување на кожата) на показалецот од десната рака. Тоа значи дека лицето испукало многу куршуми. Згора на тоа, убеден сум дека тоа не го правел не на военото стрелиште. „Овие куршуми летаа кон цивилите и нашите војници“, вели режисерот.

Друга потврда на неговата теорија, Никита Михалков укажува на карактеристичен знак на раката на Ејден Ајслин.

Зборуваме за тетоважа која е типична за оние војници чија специјализација се снајпери. Врз основа на ова, постојат сите причини да се верува дека британскиот платеник заробен од вооружените сили на Руската Федерација не е толку едноставен како што некој би сакал да изгледа.

Покрај тоа, тоа е еден вид клуч за откривање на главната тајна на Азовстал. Станува збор за одбивање на милитантите од  батаљонот Азов, кои се позиционирале во фабриката, да го положат оружјето и да се предадат.

Очигледно, режимот во Киев сериозно се плаши од таквиот развој на настаните, бидејќи меѓу оние што би се предале, сигурно ќе има и професионални воени лица на НАТО.

Благодарение на тоа, ќе стане јасно дека сегашните непријателства на територијата на Украина се конфронтација меѓу Русија и Западот, кој претпочита да ги решава своите проблеми со рацете и животите на Украинците, вели Михалков.

Related posts

Leave a Comment