Здравје

Новак Ѓоковиќ го цитираше ТЕСЛА: Човекот треба самиот да си биде лекар, болеста доаѓа поради мислечкиот пад!

Новак Ѓоковиќ често наоѓа инспирација во Никола Тесла, кого го цитираше:„Болеста доаѓа поради паѓање на мислите.Човекот сам треба да си биде лекар.

Ако не е тивок внатре, тогаш залудни му се сите лекови и најдобрите лекари.
Потсвеста на современиот човек е вознемирена како немирен океан со големи бури. Потсвеста полна со впечатоци ја прави душата немирна. Емоциите потоа зовриваат како вулканска ерупција.
Без работа на емоции, духовноста е само куќа од карти.
А што е човек без мир во душата?
Одделен од Божјата благодат, тој залудно се обидува да најде утеха во материјалните работи. Таму нема утеха, тоа е јама без дно. Повеќе, повеќе, давајте повеќе и конечно повторно празно.
Кога душата ќе стане мирно море, пристаниште, тогаш започнува исцелувањето.
Запомнете дека тоа е златното правило.
„Изворот на повеќето болести е во духот, затоа духот може да ги победи повеќето болести“, напиша Ѓоковиќ.

Related posts

Leave a Comment