Регион

Нова испорака на„ПАНЦИР“ полета од Русија кон Србија

Четвртиот дел од испораката на противвоздушниот одбранбен систем „Панцир С1Е“, кој Србија го набавува од Русија, полета денеска од московскиот аеродром Внуково.

Како што пренесува „Спутник“, системот е испорачан со авионот „Ан-124„ Руслан “, а неговата траса може да се следи на сајтот flightradar24.com.

Досега се испорачани три „панцир“ системи (возила со борбен модул 72V6) и придружни сервисни возила, кои се вклучени во батеријата.

Договорот за набавка на батеријата „панцир“, составен од шест системи, беше склучен минатата година помеѓу Белград и Москва.

Related posts

Leave a Comment