Свет

Новиот премиер на Австралија одби да застане во одбрана на Џулијан Асанж

 

Australian PM admits crisis in aged care amid omicron outbreak

Австралиската влада е под зголемен притисок да интервенира откако минатата недела британската влада нареди екстрадиција на Џулијан Асанж во Соединетите држави, каде што тој е обвинет за шпионажа.

Австралискиот премиер Ентони Албанези денеска ги отфрли жалбите за јавно барање до Соединетите држави да се откажат од кривичното гонење на основачот на Викиликс и австралиски државјанин Џулијан Асанж.

Австралиската влада е под зголемен притисок да интервенира откако минатата недела британската влада нареди екстрадиција на Асанж во САД, каде што тој е обвинет за шпионажа, а поддржувачите и адвокатите на Асанж тврдат дека неговите постапки биле заштитени со американскиот Устав.

Related posts

Leave a Comment