Политика

Братислав Живковиќ ЕКСПЛУЗИВНО во емисијата ГЕО-ДИСКУРС

Ова е првата македонска специјализирана емисија од областа на СВЕТСКАТА ГЕО-ПОЛИТИКА.
Циклусот на емисии е насловен како ГЕО-ДИСКУРС, а во оваа објава ја гледате ТРЕТАТА емисија од овој циклус.

Во емисијава гостува (преку скајп врска), српскиот доброволец (и првоборец) на боиштата во Домбас, Братислав Живковиќ.
Емисијата ја води Зоран Јованоски (македонски политичар и гео-политички аналитичар), и заедно со гостинот од Домбас (Братислав Живковиќ), опфаќаат 3 теми. И тоа:

1. Биографија на Братислав Живковиќ.
(И воедно ова е најдоброто негово биографско претставување до сега.)
2. Војната во Украина. Сѐопфатно, и како главна тема во емисијата.
3. Војната во Израел, односно нејзините гео-политички импликации.

Емисијата беше снимена и објавена на 26.10.2023

 

Related posts

Leave a Comment