Свет

Објавена снимка на која се гледа како мобилните ракетни системи на украинската војска се засолнуваат во трговскиот центар во Киев после нивни дејствија(ВИДЕО)

Видеото ги открива настаните кои му претходеа на уништувањето на трговскиот центар во Киев, како и самиот удар на Циркон (гледано од дрон). 

Тоа јасно покажува дека МЛРС (мобилните ракетни системи) на украинската армија, испукале ракети кон руските позиции и потоа се одвезле во трговски центар за да се скријат таму.

Со самото тоа, трговскиот центар од цивилен се претворил во воен објект, легална мета за руските ракети.

Инаку светските медиуми занемарувајќи ја вистината која ја презентираше руската страна, е преполна со осуди на таканаречен вандалски чин на уништување на цивилни објекти.

 

Related posts

Leave a Comment