Свет

ОВА НАЈМНОГУ ГИ БОЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ: Путин покажа дека САД не можат да ја гарантираат безбедноста на своите „вазали“

Пратеничката на Државната дума на Руската Федерација, Марија Бутина изјави дека рускиот претседател Владимир Путин со своите постапки го уништил системот на „вазализација“ на САД.

Конкретно, рускиот лидер покажа дека Вашингтон не може да ја гарантира безбедноста на своите „вазали“.

– Светот се почеша околу главата: а царот е гол. И вазалните земји почнаа тивко да се оддалечуваат: оттука и несогласувањето околу санкциите против Русија – некои повеќе, некои помалку, некој скромно молчеше на страна. Да, Путин создаде нов мултиполарен свет – вели Бутина, пренесе агенцијата Ура.ру.

Related posts

Leave a Comment