Свет

Околу Киев почнаа да се градат утврдувања

Во регионот на Киев почнаа да се подигнуваат утврдувања. Соодветната изјава беше дадена во воената администрација на регионот на главниот украински град вечерва.

„ Војската, заедно со градежните инженери и градежниците, работи на градење на одбранбените способности на градот и се опремуваат моќни утврдувања “, нагласи администрацијата.

Конкретно, во регионот на Киев се градат упоришта, места за засолниште и престој на персоналот, како и бункери опремени со медицински реквизити, лекови, храна и други намирници.. 

Related posts

Leave a Comment