Македонија

Отстранета новата табла од споменикот на Александар Македонски

 

Новата табла која вчера беше поставена на централниот споменик на скопскиот плоштад, на која пишуваше дека Александар Македонски припаѓа на античката хеленска историја и на светското културно наследство, синоќа била физички отстранета.

Поточно, на таблата на македонски, албански н англиски јазик пишува „Во чест на Александар Велики, историска фигура која припаѓа на античката Хеленска историја и цивилизација и на светското културно и историско наследство. Овде е претставен како воин на коњ“.

 

Related posts

Leave a Comment