Свет

Патрушев: целите на специјалната операција ќе бидат постигнати и покрај помошта од Западот на режимот во Киев

Николай Патрушев, секретарь Совета безопасности РФ: "Россия готова  принимать на хранение отработанное ядерное топливо из других стран" |  Атомная энергия 2.0

Целите на руската специјална воена операција во Украина ќе бидат постигнати и покрај огромната помош на Западот за „нацистичкиот режим и невидениот притисок со санкции“, рече Николај Патрушев, секретар на рускиот Совет за безбедност.

 

Тој го изјави ова на состанокот за прашањата за националната безбедност во Сибирскиот федерален округ.

„Генерално, настаните околу Украина покажуваат дека Соединетите Држави и нивните вазали се обидуваат да го продолжат конфликтот во Украина со зголемување на набавката на оружје и воена опрема, која подоцна се користи против цивили“, РИА Новости го цитираше Патрушев.

И покрај „големата помош на Западот за нацистичкиот режим“ и невидениот притисок на санкции врз Русија, „целите на специјалната воена операција ќе бидат постигнати “, нагласи тој .

Шефот на Чеченија, Рамзан Кадиров, претходно кажа кои се, според него, вистинските цели на операцијата во Украина.

Related posts

Leave a Comment