Свет

ПЕНЗИОНЕРИ СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ГРЕЕЊЕ ПОРАДИ ХРАНА! Ценовниот шок не престанува, денот на поскапувањата во Британија е прогласен за „мрачен петок“ …

Fuel poverty kills more people than road accidents - Mirror Online

Буџетите на домаќинствата на милиони Британци ќе го почувствуваат најголемото зголемување на сметките за енергија досега, бидејќи просечното домаќинство ќе треба да потроши уште 700 фунти годишно, што е зголемување од 54 проценти.

Паднаа сајтови на големи добавувачи

Милиони домаќинства се соочија со хаос во четвртокот, бидејќи веб-страниците на главните снабдувачи со енергија паднаа бидејќи беа преплавени од клиенти кои брзаат да обезбедат поевтини сметки пред големото зголемување на цените во петок.

Клиентите во паника побрзаа да испорачаат отчитувања на броилата, реагирајќи на советите да се осигураат дека ќе добијат поевтина енергија до крајот на денот.

По таканареченото „пролетно обраќање“, министерот за финансии Риши Сунак се соочи со критики бидејќи не направи доволно за да им помогне на луѓето кои мака мачат со плаќањето на сметките за енергија.

Стотици еколошки демонстранти блокираа седум нафтени терминали низ целата земја како дел од кампањата за парализирање на британската инфраструктура за фосилни горива.

Related posts

Leave a Comment