ХРОНИКА

Пожар во фашистичкото дувло “Иван Михајлов” во Битола

Пожар во бугарскиот клуб “Иван Михајлов” во Битола...КАРМАТА Е НЕУМОЛИВА

Во незаконскиот и анти државен таканаречен клуб на бугарите, кој го носи името на фашистот и крвник, Иван Михајлов, утринава се случил пожар.

Клубот беше отворен во средината на април, а на неговото отворање присуствуваше бугарскиот премиер Крил Петков и висока државна делегација.

„Во раните утрински часови беше опожарен објектот на Културен центар “Иван Михайлов” – Битоля.
Очекуваме институциите во набрз можен рок целосно да го расветлат случајот и сторителите да ги извадат пред лицето на правдата“, објавија од центарот на својата страница на Фејсбук.

Димитар Црномаров, закоравен анти македонец и поранешен висок функционер на Вмро Дпмне, кој сега е раководител на центарот, побара мвр да го расветли случајот.

Related posts

Leave a Comment