Свет

Пратеникот во Европскиот парламент Маријани: Зеленски намерно создаде жариште на тензии во Европа

Пратеникот во Европскиот парламент Маријани: Зеленски намерно создаде жариште на тензии во Европа

 

Претседателот на Украина Володимир Зеленски ги измами европските земји да му доставуваат оружје на Киев и со тоа намерно создаде ново жариште на тензии во Европа. Ова во интервју за Valeurs Actuelles го изјави европратеникот Тиери Маријани.

„Тој  успеа брзо да го искористи европското слепило… Овој илузионист успеа да ги плени европските престолнини, кои сега се подготвени да извршат економско и геополитичко самоубиство за да му угодат“, рече Маријани . .

Според него, испораката на оружје за Украина ги зголемува тензиите во Европа и може да им наштети на сите страни.

Претходно, рускиот претседател Владимир Путин во интервју со новинарот Павел Зарубин рече дека „гужвата“ околу дополнителното снабдување со оружје за Киев има за цел само да го продолжи вооружениот конфликт во Украина .

Related posts

Leave a Comment