Свет

Првите хрватски доброволци одат да ја бранат Украина

Првите хрватски доброволци одат да ја бранат Украина во војната против Русија.

Првите хрватски доброволци одат на бојното поле во Украина да се борат на страната на украинската војска, дознава репортерот на хрватскиот ТВ Дневник Нова Иван Чоркало.

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!