Колумни

Представата “Kога маските ќе паднат” во режија на слободниот народ

Во литературата за рептили хуманоиди, потопениот континент во Тихиот Океан (најчесто наречен Лемурија или Му) понекогаш се посочува како дом на раса рептили, често идентификувани како змејови или нага. Различни делови од митологијата и фолклорот го поддржуваат ова тврдење. Народните тврдења на австралијанските Абориџини дека гледаат суштества налик на “диносауруси” често се земаат како доказ.
Најраното сведоштво за ваквите изјави во модерната литература се појавува во трудовите на Блаватска, поточно во Тајната доктрина (1888), каде што таа пишува за “луѓето-змејови” кои некогаш имале своја цивилизација на континентот Лемурија, сè додека нивната употреба на црна магија ги довела докрај на нивната цивилизација, и до потонување на нивниот континент. Блаватска изјавила дека оваа информација ја презела од Книга на Џиан, а верувала дека изразите „човек-змеј“ или „човек-змија“ во „Книгата на Џиан“ се користени да ги опишат гуштероликите суптества од Лемурија, и нивното напредно знаење и магиски моќи.

Живееме моментално во едно историско возбудливо, турбулентно и транзиционо време каде самото ѕвездено небо наговестува на една интересна револуциска и епска драма.

Иако светот во еден момент тотално запре, момент што досега се немало случено во историјата на човештвото, една цела планета да се стави во гулабарник на stand by, сепак извесно е дека ова е само една почетна фаза. Куцна ли конечно и тој театрален час што ќе го промени светот.

Се надевам на подобро. Се поинтензивно се случува револуција на свеста, се трга завесата на илузијата а представата само што не започнала. Главниот актер во оваа драма сме практично ние самите кои сме решиле конечно да се ослободиме од роптањето и кукањето. Започнуваме ли полека да гледаме подирекнто во кој свет живееме? Почнуваме да осеќаме и гледаме дека со светот во кој што живееме не е нешто во ред.

Потоа истражуваме и почнуваме да поставуваме прашања за кои порано не сме се осмелувале да ги поставиме. Учиме и дознаваме дека дека сето она што сме го научиле е всушност една огромна лага. А Крајниот стадиум на расплетот е сознанието дека сме илјадници години робови на Култот на Смртта. Секако ова не холивудска фантазија, ова е реалноста, нажалост. Колку и да е изгледа сето ова драматично, сепак е вистинито. Не би рекол дека во моментов е разбудна таа критична цифра, не сме сеуште таа задоволителна бројка, меѓутоа во споредба со пред едно 15-20 години настаната е сепак огромна промена во тој контекст.

Имаме позитивна тенденција за напредок. Теоријата на заговор е веќе теорија на изговор. Веќе започнат е процесот каде се исмејуваат оние кои до вчера ни се смеаа дека веруваме во заговори измислени од некој бескорисен пропалитет каде својот неуспех го правда со измислен кривец. Нормално, не треба човек да голта се што ќе му се сервира, треба да бидеме со критички и истражувачки ум, меѓутоа крајниот исход, без оглед на детали и ситници, води токму до истото тоа зло кое ја држи планетава како заложник. Колку и да ни изгледа дека ситуацијата нема решение, и дека вечно ќе бидаме робовски жртви на овие социјални паразити, сепак не смееме да веруваме во нивната супериорност и безгрешна луковаст.

Сепак тоа се ентитети кои и те како се во паника и страв. Тоа се хибридните демони каде речиси во сите древни митови и легенди ширум светот се опишани и споменати. Се потсеќам сега на една моја објава пишана пред точно 8 години, каде во тоа време секако делувала не како заговор туку како патолошка лудост.
Меѓутоа како одминува времето маските паѓаат, светот се повеќе и повеќе забележува и спознава дека древните приказни имаат и една сосема реална димензија. Знаеме добро дека не станува тука збор само за империјалисти, колонијалисти, нацисти, фашисти, олигарси, плутократи, магнати и што веќе не, светот веќе апсолутно дознава дека станунва збор за сатанисти кои строго се придржуваат до Култот на Смртта. Конечно се демистифицира нивното вековно прикривање. Не се во прашање ниту парите кои ги имаат во изоболие и кои можат да ги штампаат колку им е волја, нивната конечна цел е уште поголема планетарна контрола и усовршување на паразитскиот систем преку роботизација.

Нив им требаат добро програмирани и адаптирани битија кои ќе им служат буквално за се, дури и како храна, а главната цел е да ни го прекинат линкот со Изворот. Како би имале поголема контрола над нас, нив им одговара да се редуцира бројот на жители. Нив им требаат робови до извесна мера. Но не заборавајте дека тој процес е меч со две оштрици. И јас лично и те како му се радувам на притисокот. Единствено притисокот во овие моменти може да го направи потребниот квантен скок како човекот конечно ќе се отрезни и ќе му се предаде на божјото провидение заобиколуваќи го стравот на тој начин. Тоа е сосема опасна игра, како за нас, така и за нив. Кажано со речникот на јогините, ова се битија кои немаат развиено срчева чакра, која е одговорна за љубов, емоции, емпатија, братство и единство.

Овој енергетски центар кај нив е сосема блокиран и закржлавен. Тие единствено функцинираат на првите три чакри одговори за материјалната димензија. Затоа и многу ретко се мешаат надвор од нивната крвна група и раса, со исклучок на моменти кога не треба да се претера како би довело до тотална дегенерација. Нивната глава алатка и тактика, онака класика школси, според нивниот демонски учебник е управување преку страв. Затоа не држат на тоа преживувачко ниво, како не би ја кренале вооптшо главата и би погледнале кон небото.

Доколку ја подигнеме главата нагоре кон ѕвездите магнитуди, тек тогаш дознаеме кои сме и што сме. Што повеќе се поврзуваме со Изворот и што повеќе делуваме и живееме согласно законите на универзумот, да шириме пред се љубов и мир, толку посилни и помоќни стануваме. Стануваме се поголеми имуни на стравот. Секако нивниот план не оди во најдобра насока токму заради оваа мала бројка на поединци кои делуваат на овој начин и кои не ги штедат сопствените животи и кои се жртвуваат заради човештвото и заради животот на нашите поколенија .

Токму заради овие поединци нивните планови стагнираат и се повеќе и повеќе ќе пропаѓаат. Како што кажав нивната главна цел е да го преќинат нашиот линк со Изворот, како не би се поврзале со животната сила која е неогранична и супериорна. Затоа и по секоја цена се толку многу ангажирани да го вакцинираат човештвото, каде на тој начин би направиле еден сетинг за прекинување на врската со Апсолутот. Важно е да се каже дека тие војуваат против човештвото на различни фронта. Војуваат преку загадување на водата, шпартањето по воздугот и оставање на отровни бразди од тешки метали испуштени од авионите кои ја трујат почвата и човекот, преку индустриската храна полна со адетиви, преку “неопходните”производи за секој дневна употреба, од пастите за заби до шампоните, преку економскиот систем и земањето вечно на позајмици, преку генетски модифицираната музиката и неприродните хармоници и фреквенции, преку сублиминалните пораки уфрлени во цртаните за деца, па се до разно разните социјални проблеми во општеството како и се поголемото присуство на неморални игри за забава, синтетички дроги и разно разни други супстанци.
Меѓутоа вакцинацијата е една од клучните алатки, каде заедно со 5G уредите и со сателитските системи ќе се направи една бариера, една микро-клима која по милиметар на ден ќе има пеколни услови за луѓето. Затоа не смееме да потклекнеме. Предупредува најодговорно и трезвено дека мораме како знаеме и умееме да запнеме со сета сила и да се избориме до конечната победа. За да нема повеќе дилеми и сомнежи ќе го цитирам тука генијалниот Рудолф Штајнер (австриски филозоф, воспитувач, писател, езотеричар и главен основач на антропософијата и Валдорфското училиште) што изјавил пред речиси 100 години:
“Во иднина, ние ќе ја отстраниме душата со лекови. Под изговор на” здравото гледиште “, ќе има вакцина со која човечкото тело ќе се лекува веднаш по раѓањето, така што човекот не може да ја развие мислата за Душата и Духот”.
На лекарите на материјалистите ќе им се довери задача да ја отстранат Душата на човештвото. Исто како што луѓето денес се вакцинираат против оваа или онаа болест, така и во иднина децата ќе бидат вакцинирани со супстанција која може да се произведе толку прецизно што благодарение на таа вакцина луѓето ќе бидат имуни да не подлегнуваат на „лудилото“ на духовниот живот. Некој би бил крајно паметен, но тој не би развивал свест, а тоа е вистинската цел на некои материјалистички кругови.
Со таква вакцина, лесно можете да го олабавите етеричното тело од физичкото тело. Штом ќе се раздели етерското тело, односот помеѓу универзумот и етерското тело би станал крајно нестабилен, а човекот би станал автомат, затоа што физичкото тело на човекот на Земјата мора да биде полирано со духовна волја. Така, вакцината станува еден вид воена сила; човекот веќе не може да се ослободи од даденото материјално чувство. Тој станува материјалистички по структура и повеќе не може да се искачи на Духовното“.- Рудолф Штајнер (1861-1925)

Затоа е исмислен и целиот овој вирус, како би се навело насилно човештвото, секако во името на “општото добро” или што би рекле во името на “граѓанската медицинска култура” масовно да се вакцинира а воедно и да се дистанцира населението. Сетоа тоа е само еден лукаво смислен план, каде и под дејство на самиот стрес и страв, забраната за основните потреби како сонце и воздух или природа ќе допринесат до уште поголем имололошки пад и зголемена смртност особено кај старите луѓе. Меѓитоа не се толку мудри колку што мислиме ние. Мораме конечно да тргнеме и ние во офанзива. Затоа мораме по секоја цена да шириме љубов и мир, а тоа најмалку значи пасивност. Мораме да бидеме будни и спремни за вториот удар, односно есенскиот бран што некако срамежливо го “предвидувваат”. Гледано низ астролошката призма не чека прилично напорен период и тука не смееме да потклекнеме на тие удари. Овој период што следи демоните ќе се обидат да го искорист во нивна корист а ние не смееме да се предадеме. Доколку се воведе повторно карантин апелирам до сите будни души на оваа држава да се изеле на протести и тоа не пред влада или собрание, туку пред самите куќи и домови на политичарите кои работат за туѓ интерес. Е токму овие предавници на човечкиот род се многу поголем проблем него самите хибриди и демони во човечко тело. Предавниците на родот како што се огромен број на политичари низ светот ќе ја сносат најголемата одговорност. Потоа мора конечно да разбере и полицијата и војската дека тие ќе бидат првиот таргет кои ќе треба да се вакцинира. Мораат овие структури државни да разберат дека служат во корист на паразитските сили и конечно да му се придружат на народот. Они исто така се народ, нивните деца исто така ќе бидат дел од тој пеколен план. Не смеат ниту за било која пара и поткуп да потклекнат и да го продадат човечкиот род. Затоа мораме да бидеме максимално внимателни и спремни за она што се планира.
Корона вирусот и Кету (јужниот месечен јазол) во Мула Накшатра (куќа од Месечината) од ноември 2019 до септември 2020 година , запомнете дека сите медиуми предупредуваат за повраток на вирусот во септември и октомври точно кога Кету е на Ганданта на 24 степен во Стрелец.
Од 24 степен Стрелец до 07.20 Јарец е Мула Накшатра (куќа од месечина) симбол на божицата Кали, симбол на калење, чистење на божицата на уништувањето и планетата која таму се наоѓа поминува низ едно големо чистење. Владетелот на Мула Накшатрата е Кету – змејното тело на змиското кралство . Од 23-ти степен во Стрелец до 25-ти Стрелец (24 степен во Стрелец е мега опасен) е најопасното место „Ганданта“ каде ако се пронајде планетата може лесно да се уништи . Планетата поминува низ големо искушение и притисок и ако успее да опстане постанува нешто необично. Во Ганданта постои врска помеѓу водениот свет на скорпискиот демон „Асура“ и огнениот свет на стрелачкиот ангел „Сура“ .. а на тоа место на небото на астралното ниво има постојана борба помеѓу Асурите и Сурите и има најголем притисок. Како планетата да е на средина на бојното поле. Кету е симбол на духовноста во позитивна смисла или губење на главата на лудилото во негативна смисла. Кету оди наназад во ретро движење и влегол во Мула месечевата куќа во неговото седиште во ноември 2019 година, кога започна Ковидот, започнал притисокот и духовното чистење „Внимавајте во септември октомври очекуваме напад од вирус“ ..Кету е духовност која ќе биде под голем притисок во септември и октомври, напад врз човечкиот дух .. или човечкиот дух ќе биде уништен или ќе го издржи притисокот и ќе стане нешто необично можеби во скок во 5 димензија кој ли знае … или повеќето ќе губат глави и ќе бидар роботизирани или повеќето ќе се просветлат или ќе направат вистински квантен скок.
Во оваа арена на Космичката Шаховска Игра, единствено исправената положба на човекот е знак кон идеален стремеж: враќање кон „ѕвездените живеалишта“ со посредство на ведската катедра. Исправената положба воедно е и најнестабилна положба: тоа е знак дека битието човечко во Космичката Игра, игра на се или ништо! Речено е во нашите свети книги, за својствата на човекот на Соларната Традиција „и кога целиот свет би се срушил – ти би останал исправен помеѓу рушевините“. Ти немаш тло – погледот твој кон ѕвездените магнитуди е твоето уточиште. Непоколебливоста на твоето битие го чини делот на стабилното јадро на ѕвездениот поредок.
Време е конечно маските да паднат!
Слава!

Адам Волинец

адам

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Related posts

Leave a Comment