Свет

Премиерот на Крим: Украина ќе престане да постои во границите од 1991 година.

Премиерот на Крим Серхиј Аксјонов смета дека Украина повеќе нема да постои во границите од 1991 година, туку крајот на специјалната воена операција ќе биде само првата фаза од нејзината демилитаризација.

„Украина во границите од 1991 година повеќе нема да постои, можете да ја наречете како сакате, но најверојатно тоа ќе биде целосна ликвидација на украинската државност. Истовремено, НАТО ќе се обиде да го преземе она што ќе остане од териториите по капитулацијата на украинските власти. Се разбира, тие нема да се откажат од својата агресивна политика“, рече Аксјонов.

„Сигурен сум дека на преостанатите територии ќе се обидат да создадат непријателска енклава за Русија, ќе се обидат да ги зајакнат границите на овие територии што е можно повеќе, ќе продолжат да создаваат проблеми, да ја дестабилизираат ситуацијата и да влијаат на курсот. на адаптација на ослободените територии“.

Победата на делот од Новиот светски поредок ќе биде поминување на првата етапа на демилитаризација на Украина… Затоа ќе продолжат политичките процеси во кои ќе треба да се биде во тек, и да се работи на обезбедување дека до нас не расте нов непријател во посериозна форма“, заклучи Аксјонов.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!