Наука

Прераната смрт на Лук Монтание, Сведок на „Злосторства против човештвото“

Luc Montagnier, HIV discoverer who ended a pariah - People - The Jakarta  Post

Познатиот француски биолог и виролог Лук Монтание, кој го изолира вирусот ХИВ и ја доби Нобеловата награда за него во 2008 година, почина во Париз на 8 февруари на 89-годишна возраст, како што објави FWM. Причината за неговата смрт се уште не е позната. На 12 февруари, Монтание ќе даде изјава за вештачење на сослушувањето во Народниот суд за јавно мислење на тема „Злосторства против човештвото Ковид-19“.

Тој беше отворен противник на генетските терапии со mRNA Covid-19, нарекувајќи ги „отров“. Големата порота беше формирана од меѓународни адвокати за да спроведе кривични истраги за оние актери кои помогнаа да се смисли и да се изврши колективен план за започнување на пандемија. Обвинението е дека светските влади паднале под контрола на корумпирани и криминални структури на моќ кои со години ја планирале пандемијата.

Сведок на „Злосторства против човештвото“

Доказите се презентираат пред граѓанска порота. Експертизата на Монтание ќе беше многу вредна и прониклива . Во 1983 година го открил вирусот поврзан со лимфаденопатија (LAV), подоцна наречен ХИВ вирус, и ја добил Нобеловата награда за медицина во 2008 година. ХИВ вирусот го напаѓа имунолошкиот систем на телото и може да доведе до синдром на стекнат имунолошки дефицит (СИДА). ). До денес, нема вакцинација против тоа, само третман со лекови.

 

Лабораториски вирус – мутации поради вакцинација

Монтание ги отфрли тековните генски терапии „Ковид-19“. Тој зборуваше за „научна грешка, медицинска небрежност и непростлива историска грешка“. Уште во 2020 година тој го опиша САРС-КоВ-2 како вештачки генериран „химерски вирус“, појдовната точка за неговата изградба беше природен вирус, рече тој во интервјуто за документарниот филм за корона вирусот „ Издржи – врати се во хаос“ . Според Монтание, варијантите на вирусот се активираат со вакцинација. Бидејќи вирусот потоа бара излез, затоа мутира.

Професорот Монтание, исто така, повлече паралели помеѓу вирусите Ковид и ХИВ. Според него, „едно време, додека го проучував ХИВ вирусот, открив дека тој делува во тандем со бактерија. Значи, во случајот со коронавирусот, имаме работа со потполно иста симбиоза“.

 

mRNA – страшни непознати

На почетокот на јануари, Монтание на сослушување во Парламентот на Луксембург рече: „Овие вакцини се отрови. Тие не се вистински вакцини. МРНК дозволува нејзината порака да се транскрибира низ телото, неконтролирано. Никој не може да каже за секој од нас каде ќе одат овие пораки. Затоа, ова е ужасна непозната. И всушност сега дознаваме дека ова е дело објавено пред повеќе од една година дека овие mRNA содржат област што можеме да ја наречеме прион, што е област способна да воведе модификации на протеини на непредвидлив начин.

„Како доктор познавав 21 лице кои примиле 2 дози од вакцината Pfizer, има уште едно лице кое примило Модерна. 21-от починал од болеста Кројцфелд-Јакоб предизвикана од приони. 3-те вакцини Pfizer, AstraZeneca, Moderna содржат низа идентификувана од информатичката технологија како трансформација во прион. Затоа постои познат ризик по здравјето на луѓето“.

Прион е специфичен тип на протеин кој ги напаѓа и неповратно ги уништува здравите клетки.

 

Ризик од ХИВ по третата доза

На социјалните мрежи кружи изјава која му се припишува на Монтание: „На оние кои се вакцинирани со третата доза на Ковид-19… Одете во лабораторија, направете ХИВ тест, резултатот ќе ве изненади. А потоа тужете ја вашата влада“.

Во октомври 2020 година, група истражувачи во медицинското списание „Лансет“ предупреди дека некои од вакцините „Ковид-19“ кои се во развој може да го зголемат ризикот од заразување со ХИВ кај ранливите популации. Причината за ова би бил аденовирусот (Ad5) кој се користи како „вектор“. Тоа беше откриено пред една деценија кога беше развиена вакцината за ХИВ. Тие исто така содржеле Ad5 и го зголемиле ризикот од ХИВ инфекција кај мажите. Ad5 конечно беше обесхрабрен. Патем, водечки автор на поврзаната студија од 2014 година беше д-р Ентони Фаучи.

 

Алармантна вест

Токму овој Ad5 денес се користи како вектор, на пример во Johnson & Johnson, AstraZeneca, рускиот Sputnik и кинескиот CanSinoBIO. „Планирани се и инхалациони вакцини против Ковид-19 со Ад5. На почетокот на февруари 2022 година, извештај во шпанскиот Diario исто така се осврна на овој развој.

Според извештајот, Светската здравствена организација забележала зголемување на ХИВ инфекциите, но тоа го припишува на падот на тестовите за ХИВ по пандемијата на Корона. На почетокот на февруари, медиумите објавија дека во Холандија е идентификувана многу заразна варијанта на ХИВ вирусот, која е многу позаразна од оригиналната варијанта .

 

САД ја одобруваат профилаксата за ХИВ

Интересно е и тоа што американската Администрација за храна и лекови (FDA) минатиот декември одобри терапевтски производ од GlaxoSmithKline кој го намалува ризикот од ХИВ инфекција. Станува збор за инјекција која се зема на секои два месеци како профилакса, но само во случај на неодамна потврден негативен ХИВ тест. Се предупредуваат за несакани ефекти како што се алергиски реакции, оштетување на црниот дроб и депресија.

 

Постапка на Големата порота

Д-р Брајан Ардис во меѓувреме даде темелна презентација во Народниот суд за јавно мислење за болничките протоколи за лекување на Ковид-19, тврдејќи дека овие многу сомнителни третмани биле примарна причина за смрт, а не самиот вирус. „Вакцините досега беа крајната агенда. Мораа да го убедат [населението] дека е смртоносен вирус“.

 

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!