Свет

Протест на сопругите на воените обврзници во западна Украина против испраќањето на фронт на нивните сопрузи(ВИДЕО)

Во градот Куст, Закарпатската област, западна Украина, локалните сопруги организираа митинг пред воената канцеларија, протестирајќи против испраќањето на нивните сопрузи, резервисти од територијалната одбрана, на линијата на фронтот.

Вреди да се одбележи дека првите популарни антивоени демонстрации не се одржуваат во Киев, ниту блиску до линијата на судирите, туку речиси во најзападната точка на Украина, каде што нема ниту гранатирање, ниту било какви воени дејствија.

.

Related posts

Leave a Comment