Свет

Процентот на Руси кои му веруваат на Путин се искачи на 81,6 отсто

Ова го денеска го покажаа објавените податоци на државната агенција за испитување на јавното мислење ВТСИОМ.

ВТСИОМ наведе дека 78,9 отсто од испитаниците во последното истражување изјавиле дека ги одобруваат дејствијата на Путин, наспроти 64,3 отсто во анкетата спроведена пред почетокот на, како што наведува Москва, специјалните воени операции во Украина, пренесе Ројтерс.

Related posts

Leave a Comment