Свет

Путин го предупреди СВЕТОТ : Најлошото сè уште не поминало, потребни се строги мерки за да се сузбие короната!

Путин го предупредува СВЕТОТ: Најлошото сè уште не поминало, СТРАТНИТЕ ИЗВЕШТАЈ потребни за да се задуши круната!

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека врвот на коронавирусна инфекција сè уште не поминал и дека само со консолидирање на напорите на меѓународната заедница е можно борбата против оваа зараза да биде ефективна.

Тој истакна дека за борба против корона вирусот, треба да се воведат строги вонредни мерки за да се запре неговото ширење.

„Со цел ефикасно да се избориме против пандемијата на корона вирусот, неопходно е целата меѓународна заедница да се обедини. Токму такви колективни пристапи Русија иницира на сите билатерални платформи -во ООН, Г20, заедницата на независни држави (ЗНД) “ , рече Путин.

Тој изјави дека пандемијата има екстремно негативно влијание врз сите сфери на животот низ целиот свет, било да е тоа економијата или социјалната сфера.

„Движењето на луѓето е ограничено, светската трговија со производи и услуги е искомплицирана, глобалните финансиски пазари се потресени, а да не зборуваме за пазарот на суровини, што е од големо значење за Русија“ , предупреди рускиот претседател.

На состанокот на членовите на Вишиот евроазиски економски совет, Путин оцени дека им се става голем товар и на здравствените системи ширум светот. Во врска со ова, Путин рече дека Русија пренасочила огромни суми на средства за набавка на потребната медицинска опрема за да се справи со пандемијата.

Related posts

Leave a Comment