Свет

Путин : Додека јас сум претседател на Русија, родителите ќе бидат викани – мама и тато

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека сè додека тој е претседател, во Русија родителите ќе бидат викани мајка и тато, а не родител бр. 1 и родител бр. 2.

„Додека јас сум шеф на државата, нема да имаме„ родител “бр. 1 ‘и’ родител бр. 2 ’- ќе бидат мама и тато ’, рече Путин на состанокот со работната група која подготвува уставни измени.

За време на состанокот, некои од учесниците отворија сомнеж дека еден ден во Русија, како и во многу западни земји, може да бидат воведени термините „родител бр. 1 “и„ родител бр.2 “.

Исто така, Путин го поздрави предлогот да се воведе клаузула за поддршка на семејството во уставот, со потреба да се разгледа формулацијата.

Пратеникот Олга Баталина на состанокот посочи дека владата треба да биде вклучена во Уставот за поддршка, зајакнување и заштита на семејството и традиционалните семејни вредности.

Некои работи треба да бидат разјаснети, рече Путин на состанокот .

„Бракот е унија на маж и жена, а со семејството е малку поинаку. Идејата е исправна и треба да биде поддржана, само треба да размислиме за формулациите “, рече тој.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!