Свет

Путин: Западот сака да ја види Русија како колонија

Русија нема да живее според правилата на Западот, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин во своето историско обраќање. Тој во таа прилика оцени дека униполарниот свет што го изгради Западот е антидемократски, лажен и целосно лицемерен. Западот сега има дури и тројни стандарди, рече Путин.

„Ветувањата за непроширување на НАТО, за кои претходните лидери ветуваа, се покажаа како страшна измама. Западот изнајмува територии како хегемон. Од клучно значење е сите земји да го предадат својот суверенитет во корист на САД“, рече Путин.

Западот сака да ја гледа Русија како колонија, како општество кое не е слободно, предупреди претседателот на Русија. Според неговата проценка, Западот се обидува да направи се за да опстане неоколонијалниот систем, продолжувајќи да спроведува политика на изнудување. Владејачките кругови на Западот ги отфрлија маските и ја покажаа нивната вистинска природа, рече Путин.

Related posts

Leave a Comment