Македонија

РОДИНА МАКЕДОНИЈА БАРА УКИНУВАЊЕ НА ЈАВНИОТ ЗАТВОР СО НЕСРАЗМЕРНИТЕ “МЕРКИ” ОТВОРАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА И ПРЕКИН НА ФИНАНСИРАЊЕТО НА СЗО

УКИНУВАЊЕ НА ЈАВНИОТ ЗАТВОР СО НЕСРАЗМЕРНИТЕ “МЕРКИ” ОТВОРАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА И ПРЕКИН НА ФИНАНСИРАЊЕТО НА СЗО

Родина бара отворање на македонската економија, враќање на сите укинати слободи, и одговорност на нелегитимните власти за некомпететно и слепо водење на државата во пропаст под директиви на глобалофашистите чии политики околу фабрикуваната хистерија со КОВИД-19 се сега поразени и во самите САД од страна на Претседателот Трамп.

Родина Македонија ја подржува борбата на Трамп за што побрзо отворање на американската економија и бара итно укинување на Македонскиот Јавен Затвор со несразмерните “мерки”, отворање на економијата и прекин на финансирањето на СЗО по примерот на САД.

Како дел од таа борба Претседателот на САД го укина финансирањето на СЗО поради погрешни процени и совети, кои предизвикале дополнителна смрт и економски колапс.

Тоа е истата онаа СЗО чии (според многу научници, погрешни) проценки и препораки слепо ги следеа многу марионетски нелегитимни влади како онаа кај нас во Македонија и ја урнаа македонската економија со цел да им ја раздадат на глобалистичките глутници, и ги укинаа основните човечки слободи и права, на живот, движење и прехранување на македонскиот nарод.

На почетокот на кризата Трамп рече дека ова ни е наметната војна од страна на невидливиот непријател, но контурите и актерите на таа војна и глобално и низ сите земји веќе се оцртуваат.

Македонскиот народ и суверенистите се на победничката страна на правдата, слободата, моралот и човештвото, додека нелегитимните однадвор анти-Уставно донесени власти, кои се творба на трамповите непријатели, поразените глобалисти, Демократската партија на САД, остануваат верни слуги на поразените корумпирани глобалистички анти-Македонски интереси.

Затоа Родина Македонија повикува на итна оставка на т.н Техничка Влада со преоден карактер и со само ограничен мандат да организира избори, а со која под превезот на “заштита од вирус” незасконски и без овластувања нелегитимните корумпирани “елити” продолжуваат да ги спроведуваат своите монструозни, диктаторски, поробувачки и смртоносни политики врз македонскиот народ.

Родина Македонија Прес Центар

Related posts

1 comment

DLM 16/04/2020 at 19:19

Аууууу оваа Родина ептен многу време остана самостојна независна, што се вели македонска!
Државата Македонија како меџународни предмет (за тргување на олигарсите кои се продаваат за Македонци а кои би требало да ги украсуваат дрвјата ) ни постоеше цели 26/27 години, дојдоа демонкратите од редовите на ДПсНЕ и СДСс и мамето и го е*аа
Какви бруки мајко мила, им свирна газдата а тие веднага на сите четри гледате ли што направи 4Д Портокалико, тој е лидер на цел свет ајдееее стадото си е стадо!
Не треба Родина формално да згасне или да се самораспушти, доволен е овој проглас или што и да е…
Масовно лудило нема што партијакоја до вчера се гледаше за македонска опција денес излегува со прогласи дека стои зад Штрумпф, морони од сите земји обединете се!

Reply

Leave a Comment