Македонија

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ЗА САМО ЕДНА ГОДИНА НАДОАЃАЧКАТА ЕКОНОМСКА АПОКАЛИПСА НА КОРУМПИРАНИТЕ ДОНЕСЕ УШТЕ МИЛИЈАРДА НОВ ДОЛГ!

ЗА САМО ЕДНА ГОДИНА НАДОАЃАЧКАТА ЕКОНОМСКА АПОКАЛИПСА НА КОРУМПИРАНИТЕ ДОНЕСЕ УШТЕ МИЛИЈАРДА НОВ ДОЛГ!

Родина Македонија ја смета за намерна неодговорноста и некомпетентоста на корумпираните нелегитимни власти, кои со финансиското уривање на Македонија го одработуваат воведувањето на вечно финансиско ропство и раздавање на нашите заеднички блага и ресурси на глобалофашистите на барабан и за без пари! За Родина намерниот финансиски крах на хунтата ќе биде и ќе остане само нивен крах, на нивен грб и од нивни џеб а не на сметка на македонскиот народ и идните наши генерации!

По нашата претходна објава за финансискиот извештај до месец Мај, продолжувањето на финансискиот криминал и наметнатиот економски колапс се потврдува и тоа со зголемен интензитет и во најново објавениот финансиски извештај до месец јуни 2020. Сите овие документи се официјални и објавени на сајтот на Министерство за Финансии.

Ако ги согледаме бројките и како тие растат, на Македонија ѝ претстои “Економска Апокалипса“ која може да се случи во првиот квартал на 2021 година но и порано! Дефицитот на Буџетот порасна за околу 300 милиони денари или 5 милиони евра за месец јуни во споредба со месец Мај. САМО ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ!!!

Македонскиот дефицит расте од месец на месец, Македонскиот долг расте од месец на месец и Македонската економија тоне од месец на месец и се така до бескрај и до колапс на корумпираниот систем!?

Во прилог ви го даваме финанскиот извештај до месец јуни.

Предвидени странски заеми за 2020 година околу 1 милијарда и 260 милиони евра! Дали тие ќе бидат доволни ќе видиме како се приближуваме до крајот на годината.

Македонскиот Државен долг порасна за 8,9% само од првиот до вториот квартал заклучно со месец јуни 2020 (табела подолу)!

Државниот долг од април до јуни е зголемен за околу 964 милиони евра нови задолжувања!

Вкупно јавниот долг на Македонија порасна од 50,7% до 59,5% или од

5 милијарди и 559,9 милиони евра до 6 милијарди и 527 милиони евра!

Родина Македонија не само што ќе продолжи да ги посочува кражбите кои штрчат од финансиските извештаи но и нашите видувања и програмски решенија за нив, а тие се дека финансикиот крах кој нелегитимните власти го подготвуваат ќе си биде само нивни и на нивен грб и џеб, а не на сметка на Македонскиот Народ.

Науме Кајмакоски, Комисија за финански систем – Родина Македонија

Бидете дел од политичката партија „Родина Македонија“

пристапница

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!