Македонија

РОДИНА МАКЕДОНИЈА ИМ ГО ЧЕСТИТА ИЛИНДЕН НА МАКЕДОНЦИТЕ

 

Партијата Родина упати честитка до Македонските граѓани.

Во честитката се вели :

 

Честит Илинден браќа и сестри Македонци!

2 август Илинден е денот кога светлината е најсилна на земјата и кога македонскиот идеал за слобода не случајно се поврза со таа светлина.

Никогаш до светлината не се стигнувало преку темните ходници на странските интереси, никогаш светлината не била дел од некаков западен светоглед.

Таа секогаш се раѓала на исток, помеѓу нашиот род и народ и ние како припадници на тој Славен род и народ сме дел од неа со нашиот светоглед и нашите дела за поправеден и подобар свет.

Првата македонска империја на светот беше во Илл, првите градови на светлината беа Илиони, првата историја беше Илијадата, сите во Илл.

Да ни е вечен празникот Илинден, државата Македонија и народот Македонски!

4-от Илинден е на прагот!

ЌЕ успееме!

Related posts

Leave a Comment