Анализа Политика

РОН ПОЛ : Следно во Корона-Тиранијата, принудни вакцинации и „дигитални сертификати“

Ron Paul: Trump may be vulnerable to 2020 GOP primary challenge

Во мојата прва недела во Претставничкиот дом во 1976 година, мојот глас беше еден од двата гласови против законот за доделување средства за програмата за вакцинација од свински грип. Тогаш, избувнувањето на свинскиот грип доминираше на насловните страни, така што повеќето во Вашингтон беа исплашени да „направат нешто“ околу вирусот.

За жал, насила развиената и избрзана вакцина против свински грип не само што беше неефикасна, туку беше опасна. Приближно 50 луѓе кои ја примиле вакцината последователно натрадале од Џилејн-Баре синдромот, потенцијално фатална форма на парализа. Според експерт од Центарот за контрола на болести, инцидентите со Џилејн-Баре синдромот бил четири пати поголем кај оние кои примиле вакцина против свински грип отколку кај општата популација.

Таа тажна историја може наскоро да се повтори. Сега, владите и приватните индустрии работат на брзо развивање и распоредување на вакцина против коронавирус. Основачот на Мајкрософт, Бил Гејтс, кој е голем финансиер на овие напори, посочи на сите што ќе ја примат вакцината да добијат „дигитален сертификат“ што ќе биде доказ дека се вакцинирани. Д-р Ентони Фаучи, чиј запис за погрешни предвидувања го прави Бил Кристол за епидемиологија, исто така сака индивидуите да носат со себе некаков доказ дека се вакцинирани.

Друг авторитарен предлог поврзан со коронавирусот е да ги принудите сите да превземат телефонска апликација што ќе ги следи нивните движења. Ова ќе им овозможи на владините службеници да ги идентификуваат оние што можеби биле близу до секој што можеби имал коронавирус. Ваквото задолжително „контакт следење“ е напад врз нашата приватност и слобода.

Вакцините можат да го подобрат здравјето. На пример, вакцините помогнаа да се намали зачестеноста на болести како што се детска парализа. Но, не сите вакцини се безбедни и ефикасни за сите луѓе. Покрај тоа, одредени современи практики, како на пример, давање повеќе вакцини кај новороденчињата едновремено, може да предизвикаат здравствени проблеми. Фактот дека вакцините може да имаат корист кај некои луѓе, па дури и повеќето луѓе, не ја оправдува владата да принудува лица да бидат вакцинирани. Исто така, тоа не го оправдува вакцинирањето на децата против волјата на нивните родители. И, тоа сигурно не оправдува задржување на поединци и семејства во присилен карантин, бидејќи немаат „дигитални сертификати“ кои докажуваат дека се вакцинирани.

Ако владата може да ги принуди поединците да примаат медицински третман спротивно на нивната волја, тогаш нема причина зошто владата не може да ги присили поединците да купат медицинско осигурување, да им забрани да поседуваат огнено оружје, да ги диктира нивните услови за вработување и да ги спречат да преземаат веројатно штетни активности како пушењето марихуана или пиење сирово млеко. Слично на тоа, ако владата може да ја заобиколи волјата на родителите во врска со медицинскиот третман на нивните деца, тогаш нема причина зошто владата не би можела да го узурпира родителскиот авторитет во други области, како што е образованието.

Поддржувачите на задолжителни вакцини и засилен надзор се обидуваат да го уценуваат американскиот народ тврдејќи дека домашната изолација не може да заврши, освен ако не создадеме состојба за здравствен надзор и не ја направиме вакцинацијата задолжителна. Зголемениот број Американци кои се уморни од тоа што не можат да одат на работа, училиште или црква, па дури и да ги одведат своите деца во парк заради владините мерки, треба да го отфрлат овој „договор“. Наместо тоа, тие треба да бараат итен прекин на домашната изолација и враќање на индивидуалната одговорност за одлучување како најдобро да се заштити сопственото здравје.

Извор-Рон Пол Институт

Related posts

Leave a Comment