Анализа

РОТШИЛД : ДОНАЛД ТРАМП СЕ ЗАКАНУВА ДА ГО УНИШТИ, НОВИОТ СВЕТСКИ ПОРЕДОК, ЗАСЕКОГАШ

Не можеjќи да разберат , зошто претседателот Трамп е избран на функциjата, Ротшилдови го искористиjа мегафонот на своите глобалистички СМИ, за да обjават дека претседателот Трамп се заканува да го уништи Новиот Светски Поредок.

Инструментот за пропаганда и семеен весник на Ротшилдови -The Economist го нарече претседателот на САД < реална опасност> за < Новиот Светски Поредок> и изjави дека <интернационалистите > кои го формулираа НСП , < се превртуваат во своите могили >.
The Economist го нарече Трамп наjголема закана за <либералниот> НСП , поголема дури и од заканите на легитимните опоненти : џихадизам и тероризам , експанзионизмот на Комунистичката Партиjа на Кина и Северно -Кореjското неприjателство,,.
,, Можеби наjголемата актуелна опасност е интензитетот со коj Трамп ги презира меѓународните норми , jа нарушува слободната трговиjа и постоjано флертува со напуштање на основната улога на Америка во одржувањето на глобалниот правен поредок,, пишува The Economist
,, Нормите , основани по правилата на меѓународниот поредок , коj се поjави после Втората Светска Воjна , покажаа огромно подобрување во споредба со било коjа од претходните епохи,,- зборува статиjата на ротшилдовскиот пропаганден весник ,,.
,, Иако ,либералниот интернационализам денес е цел на напади од многу страни , доктрината на Доналд Трамп < Америка на прво место > потполно и дирекно го отфрла ,,.
The Economist го опишува ракурсот на поглед од трамповата администрациjа на светската арена , повикуваjќи се на статиjата напишана од дваjца советници на Трамп , публикувана во Wall Street Jurnal.
,,Светот – не претставува < глобално опшество>, туку арена , на коjа нациите , невладините субjекти и бизнисот соработуваат,но и се борат за надмоќ,,- напишале HR McMaster и Garry Kohn.

И уште :,, Ние носиме на тоj форум ненадмината воена , политичка , економска , културна и морална сила. Наместо да се одрекнеме од елементарниот карактер на меѓународните односи , ние го прифаќаме ,,.
Потоа , The Economist , носи чуден заклучок кога тврди : ,, Без оглед на дирекната одговорност за многуброjните воjни и дестабилизирачки обиди за државни удари низ целиот Свет,< Новиот Светски Поредок> е подобар од било коjа алтернатива!?
Се разбира , за уште <многу воjни> се зборува во соопштението.
,, Во некоjа смисла , НСП , помогна во тоа : <меѓународните воjни> да изгледаат се помалку замисливи , ненамерно создаваjќи услови за повеќе <внатре-национални воjни >,,.
,, Кршливите и каприциозни земjи , кои претходно се плашеа дека ќе бидат освоени од моќните соседи , сега можат да станат жртви на граѓански воjни или жестоки нереди , при што лошите играчи не се плашат за загубен дел од националните територии кои што се стремат да ги контролираат,,.
,, Недржавните групи , како Исламската држава (( неправилно ), можат да освоjат и задржат во краjна линиjа – на некое време , териториjа од проблематичните влади,,
,, Добронамерните , но необмислени воjни за смена на омразените режими ,понекогаш се одвиваат надвор од планираното ,,.
Во заклучокот на статиjата , весникот тврди < Архитектите на НСП се превртуваат во своите могили> земаjќи превид – колку далеку навлегол Трамп , дека треба да се отстрани од функциjата, за да може да се спаси Новиот Светски Поредок…

Зоран Курљан

Related posts

Leave a Comment