Свет

Русија ги затвора границите на 30 март

Русија прогласи неработна недела со цел да не се шири ...

Русија ќе ги затвори своите граници почнувајќи од 30 март, во обид да го спречи ширењето на вирусот корона, соопшти денеска руската влада.

Мерката ќе се однесува на сите возила, железничките и пешачките контролни пунктови, како и руските поморски граници. Руските дипломати и возачите на камиони ќе бидат ослободени од оваа мерка.

Русија веќе ги прекина меѓународните летови.

Related posts

Leave a Comment