Свет

Русија го протера секретарот на албанската амбасада

АЛБАНСКИОТ АМБАСАДОР ПО поканет на консултации: Русија го протера секретарот на албанската амбасада

Албанскиот амбасадор во Русија беше поканет во Министерството за надворешни работи на Русија, каде му беше врачена нота за протерување на првиот секретар на амбасадата.

Протерувањето следи откако Министерството за надворешни работи на Албанија на 21 јануари објави дека рускиот дипломат Алексеј Кривошеев е протеран од Албанија затоа што ги прекршил мерките за сузбивање на епидемијата на вирусот корона.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!