Свет

Русија е подготвена да и помогне на Америка борбата против корона вирусот

Фото: Документ / Aquir014b

Русија е подготвена, доколку е потребно, да им помогне на Соединетите американски држави во борбата против новиот корона вирус, изјави денеска рускиот амбасадор во САД, Анатолиј Антонов

„Шпекулациите за неуспехот на нашиот дијагностички систем се неприфатливи. Особено што за нив коментираат  лоца кои се преставуваат како здравствени експерти. Нашите тестови покажаа висок квалитет во Кина и Иран и се пренесени во Италија“, рече Антонов.

Амбасадорот истакна дека пандемијата на вирусот „Ковид-19“ е глобална закана за која е потребен заеднички одговор.

Related posts

Leave a Comment