Свет

Русија масовно префрла напаѓачки хеликоптери на Крим и брегот на Азовското Море(ВИДЕО)

 

Поради зголемените тензии во Донбас, Русија почна да ги пренесува своите напаѓачки хеликоптери на територијата на Крим и брегот на Азовското Море.

За тоа сведочат бројните видео снимки кои се појавија на интернет во текот на изминатата недела. Како што се испостави, можеме да зборуваме за неколку десетици борбени хеликоптери, кои ќе треба да ги задржат трупите на вооружените сили на Украина во случај на напад на Донбас или на руска територија.

Во презентираното видео, снимено минатата недела, може да се види како значителен број борбени хеликоптери на руските воздухопловно-космички сили се движат кон брегот на Азовското Море.

Точната локација на хеликоптерот не е прецизирана, но изворот тврди дека се работи за префрлање на неколку групи хеликоптери.

Се гледа и трансферот на руски борбени хеликоптери од територијата Краснодар на Крим. Засега не е објавена дестинацијата на распоредените хеликоптери, но, според неофицијални податоци, тие ќе бидат распоредени на северот на полуостровот.

Важно е да се напомене дека на Запад употребата на руски хеликоптери се смета за најопасна за Украина во случај на непријателства со Русија, бидејќи овие борбени возила се способни да му нанесат многу сериозни загуби на непријателот за неколку минути.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!