Свет

Руската амбасада побара објаснување од Црна Гора за пријавеното прекинување на дипломатските односи со Русија

В МИД Черногории по ошибке «разорвали дипотношения с Россией»

Руската амбасада во Подгорица испрати нота до црногорското МНР со барање за појаснување за објавувањето на пораката на црногорското МНР за прекин на дипломатските односи со Русија.
Ова го пренесува ТАСС повикувајќи се на руската дипломатска мисија.

„Испративме нота до Министерството за надворешни работи на Црна Гора, барајќи соодветни појаснувања“, велат од амбасадата.

Претходно Министерството за надворешни работи на Црна Гора објави изјава на шефот на ресорот Ѓорѓе Радуловиќ за потребата од прекин на дипломатските односи со Русија, но подоцна пораката беше избришана.

Related posts

Leave a Comment