Свет

Руската армија даде тони помош за луѓето во регионот Харков

бегалци, Русија, Украина, Донбас

ХАРКОВ – Руските војници им доставија 40 тони хуманитарна помош на жителите на регионот Харков, соопшти денеска Министерството за одбрана на Русија.

Споменатата хуманитарна помош ќе биде поделена во три категории и поделена на улица, пренесува ТАСС.

Руските власти додаваат дека поделбата ќе се врши на едно место за пензионери, на друго за вработени и невработени, а на трето за деца, инвалиди и бегалци.

Се наведува дека случајни минувачи, волонтери, студенти и други жители на околината доброволно се пријавиле да помогнат во растоварувањето на храната.

Related posts

Leave a Comment