Свет

Руската армија ликвидираше повеќе од четири илјади украински војници кај Николаев

Руските вооружени сили уништија повеќе од четири илјади милитанти на вооружените сили на Украина кај Николаев

Руското Министерство за одбрана објави уништување на точката на привремено распоредување на единиците на 36-та поморска бригада на вооружените сили на Украина во регионот Николаев.

Според официјалниот претставник на руското Министерство за одбрана Игор Конашенков, во текот на изминатиот ден, загубите на непријателот во насока Николаев-Кривој Рог изнесуваат повеќе од 100 украински милитанти.

„Во насока Николаев-Кривој Рог, високопрецизни ракетни напади на руските воздушни сили го уништија привременото место за распоредување на единиците на 36-та поморска бригада на вооружените сили на Украина во областа Николаев “, рече Конашенков.

Според него, во последните пет дена биле убиени над четири илјади националисти во два правци.

„Севкупно, само во овие две насоки од 6 септември до 10 септември, загубите на режимот во Киев изнесуваат повеќе од четири илјади убиени и повеќе од осум илјади ранети “, се вели во извештајот.

Related posts

Leave a Comment