Свет

Руската војска заплени опрема од компанијата на Илон Маск во Украина

Elon Musk Published New Study Explaining How SpaceX Will Colonize Mars

Руските војници запленија сателитска интернет-антена Starlink на Илон Маск од Space X, обезбедена како дел од воената помош на украинските војници од Соединетите држави.

Исто така, тројца соучесници на украинските милитанти се приведени на територијата на Луганската Народна Република.
„Во текот на извидувачките активности во населба на Луганската Народна Република, во едно од домаќинствата, Националната гарда открила сателитска интернет чинија STARLINK од Space X, обезбедена како дел од воената помош за вооружените сили на Украина од Соединетите Американски  Држави“, се вели во пораката.

Националната гарда додаде дека опремата и припаѓа на една од единиците на вооружените сили на Украина, која била стационирана во областа.

Related posts

Leave a Comment